Nahajate se:   Ponudba > Socialna služba
  |  Prijava
  
  

Domska razstava

 Dom upokojencev Jesenice - Socialno delo v domu


Namen delovanja socialne službe v domu je, da s sodelovanjem z ostalimi službami zavoda, zagotavlja pogoje za čim kvalitetnejše bivanje stanovalcev, s poudarkom na razvijanju medčloveških odnosov in vzdrževanju stikov z njihovo socialno mrežo. Pri delu s stanovalci in njihovimi svojci se dosledno uporabljajo  strokovna načela, ki upoštevajo individualnost, celovit, kontinuiran in multidisciplinaren  pristop.

Pred sprejemom v dom socialna delavka v svetovalnih razgovorih bodoče stanovalce in njihove svojce pripravlja na novo življenjsko izkušnjo, to je bivanje v domu, v primeru, da bodoči stanovalci ne morejo priti v dom, pa opravi tudi obisk na domu.

V prvem obdobju privajanja novo sprejetega stanovalca v dom, socialna delavka nudi pomoč in podporo pri vključevanju v domsko življenje, svojcem pa podporo pri sprejemanju nove vloge v odnosu do sorodnika ( vzpodbujanje za nadaljevanje socialnih stikov s stanovalcem in krepitev sodelovanja med svojci in domom s ciljem zagotavljanja individualnih potreb stanovalca).

Uradne ure:

Ponedeljek : 8-12 ure
Sreda: 8-12, 14-16 ure
Petek: 8-12 ure

  

DOMOV
          PONUDBA          OBVESTILA          PIŠITE NAM          CENIKI          KATALOG IJZ